Ditën e sotme më 10.3.2017, Ambasadori frances me seli në Shkup z. Christian Thimonier vizitoi Muzeun e Alfabetit të Gjuhës Shqipe në Manastir. Ambasadori shprehu keqardhje të thellë për dëmtimin e muzeut nga vandalistët. Pas vizitës Ambasadori shënoi mbresat në librin e përshtypjeve. E falënderojmë z. Christian Thimonier për këtë vizitë. Ne punonjësit e muzeut jemi krenarë nga kjo vizitë.

Vizitorë nga Amerika, Prishtina dhe Gjilani

Vizitorë nga Tirana

Iftarë me bashkëpunëtorët e Institutit të Trashigimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve të RM në Muzeun e Alfabetit të Gjuhës Shqipe – Manastir .

Vizitorë nga SHF  “Imri Elezi” – Shkup

Vizitorë nga Shqipëria dhe Kosova

Krenaria dhe respekti skanë kufi!
Stafi punues i IN “Muzeu i alfabetit të gjuhës shqipe” – Manastir i drejtuar nga drejtori Nuer Arsllani, e priti delegacionin shqiptaro -maqedonas nga Tirana dhe Shkupi, i drejtuar nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese së Shqipërisë z. Bashkim Dedja. U zhvillua një takim ku u shkëmbyen mendime dhe fjalë të përzemërta, u bisedua rreth projekteve të muzeut ku mbetën të fascinuar dhe të kënaqur nga pritja.

Vizitorë nga Manastiri, Budakova dhe Novaci

Vizitorë nga Shqipëria

Vizitorë për 7- Marsin, Ditën e Mësuesit nga shkolla e fshatit Buçin dhe shkolla e fshatit Presillë.

Stafi punues i Institucionit “Muzeu i Alfabetit të Gjuhës Shqipe” Manastir i uron 7-Marsin ditën e mësuesit të gjithë mësimdhënësve të botës shqiptare! Gëzuar !