Latest Past Настани

Едукативни програми за ученици

Музеј на Албанска Азбука Bitola, Macedonia

Реализацијата на проектот едукативни програми за студенти од 5 до 9 одделение- "да се знае историјата на албанската азбука". Целта на овој проект е знаењето и образованието на учениците со историјата на албанската азбука. Ние го посети првото Mësënjtoren отворен на албански јазик во Корча и Музејот на албанската азбука во Битола. големиот директор Faliminderim ОУ […]

30MKD

Посета од Собранието на РМ.

Музеј на Албанска Азбука Bitola, Macedonia

Пратениците на Собранието на Република Македонија -Комисија за култура денес го посетија музејот, пратениците изразија желба од блиску да ги видат проблемите и недостатоците од работата на НУ Музеј на албанската азбука,заедно со директорот разговараја за проблемот со деловните простории и дворот на музејот. Директорот ги извести за реализираните проекти и проектите кои ќе ги […]