KONFERENCAT

Në shënimin e 107 vjetorit të themelimit të alfabetit të njësuar të gjuhës shqipe, në Muze u mbajt Tribunë Shkencore  kushtuar patriotit , publicistit , shkrimtarit, kryetarit të kongresit Mithat Frashëri, ku me kumtesë dolën disa historianë dhe gjuhëtarë:
Milazim Elshan: “Mithat Frashëri ideologjija komuniste dhe ajo nacionaliste”
Naser Pajaziti : “Alfabeti i Stambollit”
Afet Jashari: “Atdhetari i shquar Mithat Frashëri”
Dorjan Koçi: “Emigracioni politik i viteve 1944-1949 dhe Mithat Frashëri”
Melsi Labi: “Mithat Frashëri dhe kontributi i tij”
Dr. Ilmi Veliu : “Takimi me Ilmi Vehbi Ismailin në Amerikë dhe organizimi i ceremonisë së varrimit të Mithat Frashërit”
Prof. Dr. Nebi Dërvishi: “Me rastin e 110 – të vjetorit të komitetit të fshehtë për lirinë e Shqipërisë hapi rrugën drejt bashkimit kombëtar”
Albnora Musa: “Veprimtaria atdhetare e Mithat Frashërit gjatë viteve 1908 – 1910”
Dr. Skender Asani : “Relacionet diplomatike të Mithat Frashërit me Fuqitë e Mëdha”
Mendushe Rushid: “Atdhetari i shquar Mithat Frashëri”
Nga Tribuna Shkencore “Gjergj Qiriazi dhe Kongresi i Manastirit” Xhevat Loshi: “Botanika e papërfunduar e Gjergj Qiriazit”
Nebi Dervishi: “Kontributi i familjes Qiriazi në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”
Melsi Labi: “Kontributi i Gjergj Qiriazit gjatë viteve 1905 – 1910”
Dorijan Koçi: “Familja Qiriazi dhe Kongresi i Manastirit”
Avzi Mustafa: “Kontributi i Gjergj Qiriazit në Kongresin e ABC – së në Manastir”
Shefqet Zekolli: “Veprimtaria atdhetare, kulturore e arsimore e Gjergj Qiriazit”
Mendushe Rushid: “Gjergj Qiriazi dhe Kongresi i Manastirit