Muzeu i Alfabetit  Manastir tribunës shkencore

E ndëruara z.Mendushe Rushidi, Bashkangjitur me një resyme të shkurtër, po ju dërgoj titullin e kumtesës sime për Simpoziumin shkencor, që organizoni me 22 nëntor. Me shpresë së do na informoni për marrjën e kësaj letre, Ju përshëndes.

Tema:   Mithat Frashëri: Ideologjia komuniste dhe ajo nacionaliste

Populli shqiptar e kishte të qartë se diktatura fashiste dhe ajo komuniste ndaj shqiptarëve nuk ndryshojë shumë nga njëra-tjetra.

PKSH-re nuk mund ta pranonte një Shqipëri Etnike të fortë. Asaj i duhej një Shqipëri e tillë që ta përdorte si marionetë për qëllimet e veta politike. Komunistet shqiptar, të frymëzuar nga internacionalizmi proletar, nuk ishin në gjendje dhe nuk kishin aftësi të kuptonin origjinën e tradhtisë së ideologjisë komuniste. Përkundrazi të nënshtruar nga kjo ideologji, filloi diferencimi në mes popullit shqiptar si nacionalista dhe si “nacionalçlirimtar”, duke bërë përpjekje për të futur nëpër dyer të mëdha luftën vllavrasëse.

Mithat Frashëri, truri i ndërgjegjes shqiptare, politikan, diplomat dhe trim i paepur, shërbëtor i Shqipërisë etnike dhe krijuesi i Ballit Kombëtar ne Dekalogun, shpjegoi ideologjinë komuniste dhe qëllimet e saja të errta në çlirimin kombëtar.

M.Sc. Milazim Elshani

Prishtinë  01.11.2015