Sot më 1 korrik

Sot më 1 korrik 2024, në oret e para të mëngjesit ndërroi jetë shkrimtari më i madh shqiptar, personaliteti qendror i kulturës tonë në gjysmën e dytë të shek. XX, […]

Parashqevi Qiriazi

Më 2 qershor 1880, në Manastir lindi Parashqevi Qiriazi, e njohur ndryshe si Paraskevi D. Kyrias, mësuesja shqiptare e familjes Qiriazi ( Kyrias ) që ia kushtoi jetën alfabetit të […]

Tribunë shkencore

Me rastin e përvjetorit të 145-të të themelimit të “Shoqërisë së të shtypuri shkronja shqip” dhe njëkohësisht botimit të tekstit “Alfabetarja e gjuhësë shqip”, kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të na […]

Hil Mosi…

Më 22 shkurt 1933 në Tiranë ndërroi jetë Hil Mosi, patrioti, profesori i shquar, gazetari, shkrimtari dhe politikani. Pas diplomimit në Austri ai u kthye në atdhe ku mbajti një […]

Më 25 janar…

Më 25 janar 1710, lindi Pal Mëria Parrino, një nga albanologët e parë arbëreshë, rektori i Seminarit Shqiptar të Palermos. Ai studioi nga lashtësia historinë, traditat dhe zakonet e Shqipërisë. […]

Një tabelë e vogël por me vlerë të madhe. Sonte ajo për 115 vjetorit të “Kongresit të Manastirit”, ndriçoj qytetin e Alfabetit. Si edhe premtuam ashtu edhe e bëmë. Për […]