• – Отворање на етнолошка изложба и опрема со етнолошки предмети
  •  (Популарни облека, инструменти, предмети, итн.)
  • – Набавка на простор образование посетители се земени од основно училиште и децата со посебни потреби.
  • – Купување Буквар на Константин Kristoforidi 1872 година.