Музејот Alphabet Манастир

Научна трибина. Почитуван z.Mendushe Rushidi,

Во прилог на краток resyme ви испраќање на насловот на мојот kumtesës научен симпозиум, да се организираат 22 ноември. Се надеваме дека ќе не известат за приемот на ова писмо, ве поздравам.

Албанскиот народ беше јасно дека таа фашистичките и комунистичките диктатури против Албанците не се промени многу една од друга.

КПД-нови не може да прифати силна етничка Албанија. Таа имаше таква Албанија да се користи како кукла за своите политички цели. Албанските комунисти, инспириран од пролетерскиот интернационализам, не беа во можност и немал капацитет да ги разберат потеклото на комунистичката идеологија предавство. Наместо предмет на оваа идеологија, почна разлика меѓу албанскиот народ како националисти и “национално ослободување”, прави напори да се воведе преку големиот врати vllavrasëse војна.

Митхат Фрашери, мозокот Албански совест, политичар, дипломат и неумолива храбри слуга на етничките Албанци Национален фронт и креатор на Декалогот, објасни комунистичката идеологија и нејзините цели за национално ослободување во мракот.

М-р Милазим Елшани

Приштина 2015/11/01