Më 28 Nëntor 1912, në Vlorë Ismail Qemali bej Vlora bëri shpalljen e pavarsisë së Vijaleteve shqiptare nga Perandoria Osmane. Në shpalljen e pavarsisë morën pjesë 83 delegatë nga të gjitha trevat shqiptare. Menjëherë pas shpalljes së pavarsisë, Asambleja e Vlorës formoi qeverinë e parë të Shqipërisë së Pavarur të drejtuar nga Ismail Qemali si dhe Pleqësinë.

Mund të jetë një imazh i 6 persona

Pëlqej

Komento

Ndaj

Lini një Përgjigje