Како дел од културните активности за одбележувањето на 111-годишнината од Битолскиот Конгрес, се потпиша меморандум за соработка помеѓу АПЈ и Музејот на албанската азбука. Соработката ја потпишаа директорот Илбер Села и директорот Нуер Арслани.
Овој меморандум содржи заеднички активности за Денот на азбуката и општо за албанскиот јазик.

 

Скопје, 14.11.2019

Напишете коментар