• Hapja e ekspozitës etnologjike dhe paisja e saj me objekte etnologjike
  •  ( veshje popullore, instrumente, objekte , etj ).
  • Furnizimi i hapësirës për edukimin e viztorëve prej shkollës fillore dhe femijët me nevojë të veçantë.
  • Blerja e Abetares te Konstandin Kristoforidi e vitit 1872.