Në 10 maj 1892,në kryeqytetin rumun Bukuresht , me iniciativën e shoqërisë kulturore “Drita” dhe emigrantëve shqiptarë, u hap shkolla e parë normale në gjuhën shqipe. Drejtor i saj u caktua Nikolla Naço Korça.

Lini një Përgjigje