Në 10 maj …

Në 10 maj 1892,në kryeqytetin rumun Bukuresht , me iniciativën e shoqërisë kulturore “Drita” dhe emigrantëve shqiptarë, u hap shkolla e parë normale në gjuhën shqipe. Drejtor i saj u […]

Në 3 maj 1878, nën drejtimin e Abdyl Frashërit u krijua Komiteti i Janinës, Organi Kombëtar Shqipëtar për të përballuar pasojat negative të Krizës Lindore për kombin tonë. Komiteti i […]

Sot Drejtori në Muzeun të Alfabetit Zait Aliu pati takim me TV Uskana nga Kërçova ku shfrytëzoj mundësin ti njoftoj me ngjarjet dhe aktivitetet në këtë Institucion poashtu projektet e […]

Me rastin e shënimit të 112 vjetorit të Ditës të Alfabetit, (20 Nëntor) delegacioni Qeveritar, kryesuar nga Zëvendës Kryeministri i parë dhe Ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, […]